Ontslag en goed werkgeverschap gaat uitstekend samen!

Wanneer je als organisatie zodanig wordt geraakt door veranderingen, zoals de huidige crisis, kun je in de situatie komen dat je niet alle werknemers meer binnen kunt houden.

De werkgever maakt het verschil!

Als werkgever kun je een verschil maken in de keuzes waar je voor komt te staan. Dit gaat niet uitsluitend over de wie-keuzes en wanneer-keuzes, maar zeker ook over de hoe-keuze. De wijze waarop je kiest, communiceert, betrokken bent en blijft én afscheid neemt van een werknemer kunnen een wezenlijk verschil maken voor de toekomst van zowel werknemer als werkgever.

De vertrekkende werknemer

Ontslag kun je vrijwel nooit goed doen. Boosheid hoort immers bij de emotieverwerking wanneer iemand wordt geconfronteerd met een groot verlies, zoals een baan. Wanneer het werk weer aantrekt en je weer ruimte hebt voor uitbreiding, zul je zien dat de boosheid van tijdelijke aard is geweest wanneer je als werkgever zorgvuldig bent geweest in de ontslagprocedure en ook oog hebt gehad voor de behoeften van de vertrekkende werknemer. Misschien weet je weer mensen terug te winnen.

De achterblijvers

Onterecht wordt er nog wel eens gedacht dat de achterblijvers geluk hebben. Zij mogen blijven, dus hebben geen recht op klagen. Gedwongen ontslag van collega’s kan veel onrust en onvrede teweeg brengen. Het is van grote waarde om ook de achterblijvers mee te nemen in de situatie en te vertellen wat je doet om zorgvuldig afscheid te nemen van ontslagen werknemers. Dit geeft vertrouwen én respect, wat bevorderlijk is voor de loyaliteit en organisatiesensitiviteit.  

Niet het duurste, niet het goedkoopste, niet het grootste, maar het beste!

Zorg dat je kiest voor begeleiding die past bij jouw organisatie. Baanverlies brengt al veel emoties en onzekerheid met zich mee. Zorgvuldige en professionele begeleiding van een extern bureau, bij voorkeur Difacto uiteraard, kan een wezenlijke waarde toevoegen aan dit menselijke proces, en de omschakeling naar de focus op een nieuw toekomstperspectief versnellen. Voor Difacto betekent dit persoonlijk maatwerk, waardoor in de praktijk iedereen een ander traject volgt.

Difacto werkt uitsluitend met geschoolde en ervaren loopbaanprofessionals, en biedt binnen een begeleidingstraject professionele begeleiding op de volgende gebieden:

  • Omgaan met het proces van verandering;
  • Zelfanalyse; Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
  • Arbeidsmarktanalyse & DIO (Duurzame Inzetbaarheid Onderzoek)
  • Arbeidsmarktbenadering

Heb je vragen over onze begeleiding? Wil je een vrijblijvend, oriënterend gesprek, advies of tips over het ‘Hoe’? Of wil je eerst eens bomen over het onderwerp? Bel gerust, stuur een mail, een app, of kom eens langs voor een kop koffie. En ja, uiteraard hanteren we alle maatregelen.

www.difacto.nl

info@difacto.nl

06 – 515 33 660