Hoe ziek is jouw werknemer nou eigenlijk?

Ik schrok me een hoedje toen ik afgelopen vrijdag de cijfers zag van de gesteldheid van Richard. Ik begeleid Richard in de opbouw terug naar werk na de behandelingen tegen kanker, waarbij het omgaan met vermoeidheid doorgaans een grote uitdaging is.

Iedere vrijdag bespreken we samen zijn gesteldheid aan de hand van de ECE-Tool. En dagelijks geeft hij cijfers op een schaal van 1 tot 10 aan zijn gesteldheid op het gebied van:

  • Energie
  • Cognitie
  • Emotie

Op deze wijze monitoren we hoe zijn herstel- en opbouwproces verloopt, zodat Richard zorgvuldig en duurzaam kan opbouwen.  

Vorige week bracht Richard een bezoek aan de bedrijfsarts waar hij vertelde een terugval te hebben in zijn energie. De bedrijfsarts adviseerde hem om zijn werkuren per dag ietwat bij te stellen naar beneden. Een goed en sympathiek advies, zou je denken. En Richard was er content mee, want hij heeft maar één doel: zo snel mogelijk volledig terugkeren in werk, in de oorspronkelijke contracturen.

Echter de mate van de terugval, of eigenlijk de mate van vermoeidheid, kende de bedrijfsarts niet. Hij was niet op de hoogte van de beschikbare cijfers uit de ECE-Tool.

Wanneer de bedrijfsarts had kunnen zien hoe het energieniveau van Richard in twee weken tijd van een 7 naar een 6 en nu naar een 4 was gekelderd, had hij waarschijnlijk een ander advies gegeven.

En Richard, een man die er werkelijk alles aan doet om volledig terug te keren in werk, zit nu volledig ziek thuis, met een energieniveau van 2.

Deze tool wordt door Difacto ingezet bij de begeleiding en re-integratie na de behandelingen tegen kanker, maar ook bij Burn-Out en niet aangeboren hersenletsel.

Wil je deze tool gratis ontvangen? Ik deel ‘m graag en delen kost niets. Stuur even een berichtje via Linkedin, stuur een mail naar info@difacto.nl of kijk op www.difacto.nl voor contact.