De Millennial als update van een organisatie. Wie heeft een mooi voorbeeld?

Nieuws van het generatiewissel-front. In onderstaand artikel uit het Parool van 6 juli is het een millennial die de volgende generatie bewust wil maken van de waardevolle invloed van de eigen generatie.

Millennials hebben namelijk het fundament gelegd waar generatie Z nu op kan voortbouwen, eindigt het artikel met een uitspraak van Talitha Muusse, generatie-expert en zelf millennial.

In de praktijk zien we hoe waardevol het voor organisaties zou kunnen zijn om Millennials te binden en boeien. Volgens Aart Bontekoning, sociaal psycholoog en gepromoveerd op generaties binnen organisaties, zijn millennials de updates voor organisaties. Tegelijkertijd lezen we in de media ook over het schrikbarende aantal burn-outs onder millennials.

Aart Bontekoning is benieuwd wat er gaat gebeuren als generatie Z toetreedt tot de arbeidsmarkt. “Hopelijk zullen zij wél eerder geneigd zijn om aan het management van een bedrijf te vragen waarom ze doen wat ze doen en durven ze door het verouderde gedachtegoed van de managers heen te breken.”

Vooralsnog heb ik zelf uitsluitend voorbeelden van het voorkomen van uitval of langdurig verzuim bij millennials, al komt regelmatig de vraag voorbij hoe millennials te binden en boeien.

Wie heeft er mooi succesverhaal over het binden en boeien van millennials? Ik verneem het heel graag. Make my day!!

Lees hier het artikel.