Burn-Out als gevolg van intelligente lock-down

Thuiswerkers staan onder hoge druk als gevolg van de intelligente lock-down. Bij een structurele toename van 40 procent ben je drie tot zes maanden verwijderd van een burn-out”, waarschuwt de voorzitter van het NCSP, het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out. 

Niet verrassend, maar wel zorgelijk, aangezien iedereen momenteel bezig is zichzelf of de organisatie staande te houden.

Echter, ook wanneer het gaat om stress en burn-out geldt: hoe eerder je er bij bent, hoe gunstiger de kansen.

De voorzitter van het NCSP waarschuwt dat als deze stijgende trend zich voortzet, we binnen een paar weken al rekening moeten houden met een significante toename in het aantal burn-out patiënten. Bij een stijging van de stresspercentages met 60 procent is het moment van uitval door burn-out namelijk al binnen nul tot drie maanden te verwachten.

Wees dan ook alert. Ook al werk je thuis, houd contact met je omgeving, en informeer ook naar het welzijn van je collega’s. Een goed gesprek hierover, aandacht voor elkaar, kan al een verschil maken. Wellicht is de volgende stap naar een leidinggevende en/of hulp van een burn-out coach dan makkelijker te maken.

Lees hieronder het hele artikel.