Boomer versus Millennial; Wie is de Sjaak?

Onderstaand artikel uit het Parool draagt de titel: ‘Begin met erkennen dat jongeren het zwaar krijgen’.

Dit roept direct de vraag op: ‘Waarom niet beginnen met erkennen dat ouderen het nú zwaar hebben?’

Ik lees ‘Erkenning’ is een gretig gevraagd artikel, door alle generaties.

Het debat tussen generaties heeft door corona nóg scherpere randjes gekregen. Verschillende generaties vragen om erkenning. Iedere generatie heeft een stem, én oren waarmee geluisterd kan worden naar de stem van andere generaties.

Wat vinden oudere generaties er zelf van dat er over hun hoofden opties over buitensluiting worden besproken?

Volgens onderstaand artikel kan het erkennen en inzien dat vooral jongeren het zwaar voor de kiezen gaan krijgen door de gevolgen van de economische crisis al een klein begin zijn om een strijd tussen generaties te vermijden.

Kan niet ieder moment, iedere situatie een begin zijn om een strijd tussen generaties te vermijden? Iedere generatie kan het verschil maken door open te staan voor de generaties waar deze zelf niet toe behoort. Zo kun je gebruik maken van de kracht van de verschillende generaties.

Volgens Rick van der Ploeg, oud-staatssecretaris (Cultuur, Partij voor de Arbeid), hoogleraar economie in Oxford, wacht ons massale werkloosheid. De economie zal zich wel kunnen herstellen, maar dat zal waarschijnlijk nog meer werkloosheid teweegbrengen. Geconfronteerd met dalende winstmarges zullen ondernemers versneld investeren in technologie, zoals bijvoorbeeld vervanging van arbeid door robots.

Het thema ‘Duurzame Inzetbaarheid’ wordt mogelijk nóg urgenter, nóg noodzakelijker, waarbij generatiemanagement kansen biedt om de werkende samenleving bij elkaar te houden. Laten we streven naar erkenning en kansen voor álle generaties, inclusief de schaarse generatie Y (Millennials) en Z, onze UPDATES voor verouderde organisaties.

Lees hier het hele artikel.