Over Difacto

Difacto vraagt aandacht voor ‘Duurzame Inzetbaarheid’ middels mentorschap, advies, coaching, begeleiding en training.

Difacto onderschrijft de gedragscode van en is aangesloten bij branchevereniging Noloc, vereniging voor loopbaanprofessionals.In 2010 ben ik door het CMI erkend als register loopbaanprofessional (RL) Voor de verdieping van mijn rol als adviseur Duurzame Inzetbaarheid heb ik in januari 2019 de opleiding tot ‘Strategisch Adviseur Duurzame Inzetbaarheid’ afgerond, bij Factor Vijf, door Aukje Nauta en Cristel van de Ven.

Hoe toekomstbestendig ben je vandaag?

‘Duurzame Inzetbaarheid’ beperkt zich al lang niet meer tot uitsluitend gezondheid en vitaliteit, vergrijzing, en het opschuiven van de pensioengerechtigde leeftijd. Belangrijk is dat we continu blijven nadenken over wat de kern is van ons bestaan, als organisatie én als werknemer, en hoe en met wie we daar vorm aan willen geven.

Hoe staat het met onze toekomstbestendigheid, hoe
blijven we mee-ontwikkelen?

De snelheid van innovaties blijft toenemen.

Het geeft voldoening om mensen te kunnen helpen bij een volgende stap, een ontwikkelbehoefte, ook wanneer dit vanuit een ongewenste situatie zoals bijvoorbeeld ontslag of ziekte is ontstaan. Minstens net zo belangrijk vind ik het om voor te sorteren op de invloed van de innovaties op ons dagelijkse werk, door aandacht te vragen voor wat er nú speelt wat invloed heeft op ons werk in de toekomst. Dit kan over 5 jaar zijn, maar ook over 2 of 1 jaar.

De invloed op werk

De invloed van deze ontwikkelingen beperken zich niet uitsluitend tot het verdwijnen van beroepen en het verschijnen van nieuwe beroepen, maar gelden ook voor de competenties behorende bij beroepen. Competenties die nodig zijn in een wereld waarin kennis het begint af te leggen tegen authenticiteit en competenties zoals bijvoorbeeld wendbaarheid, creativiteit, analyseren, organiseren en beïnvloeden.

Over mij

Mijn persoonlijke logische stappen naar verandering

Sinds 1995 ben ik in verschillende rollen actief met ‘beweging op de arbeidsmarkt’. Sinds 2005 werk ik in de rollen die het beste bij mij en mijn inhoudelijke ambities passen; als senior adviseur, coach, begeleider, trainer, intervisie-begeleider en programmamaker van workshops en trainingen.

Ontwikkeling met Aandacht

In mijn werk gaat het altijd om de ontwikkeling van mensen in/en organisaties, vanuit verschillende rollen, vormen, methodieken, maar met één gemeenschappelijke deler in mijn persoonlijke aanpak: Aandacht!

Ik vermoed dat velen dit zullen onderschrijven, maar in de praktijk heb ik veel en vaak ervaren hoeveel (onder andere) tijd, geld en leed er werd bespaard voor alle partijen door goed te luisteren en te lezen, dus me eerst goed te verdiepen, voordat we ons op oplossingen konden gaan richten.

Het grotere plaatje

Ik herinner me nog goed het besef dat ik me dus al die jaren al bezig had gehouden met duurzame inzetbaarheid voordat deze term body kreeg op de arbeidsmarkt. Het besef van de noodzaak en urgentie kwam pas echt bij me binnen toen ik me los maakte uit de waan van de dag, en me verdiepte in de ontwikkelingen in de wereld en de economie waarin we nu leven, en de invloed daarvan op ons werk.

Waarde toevoegen als zzp’er

De zoektocht naar een rol en daarna een organisatie waarin ik op maat van toegevoegde waarde kan zijn bij het werken aan duurzame inzetbaarheid, leidde mij naar het zelfstandig ondernemerschap. Wat extra levenservaring, een Kairos-tijd en een verdiepingsjaar was nodig om er niet meer om heen te kunnen en willen.

Om mijn missie en geschiktheid voor de rol van (Strategisch) Adviseur Duurzame Inzetbaarheid te toetsen en verder te ontwikkelen, volgde ik onder andere (tot januari 2019) de opleiding tot Strategisch Adviseur bij Aukje Nauta, Cristel van de Ven en Astrid van Hest van Factor Vijf. Een aanrader!

Zelfstandige Zonder Personeel, maar wel Samen!

Ondanks dat ik Difacto als zzp’er ben gestart, werk ik samen met andere zzp’ers, HR-managers, leidinggevenden en andere partijen die betrokken zijn bij Duurzame Inzetbaarheid. De intentie om zelf ook te blijven groeien, en werkplezier (er mag gelachen worden, graag zelfs) met elkaar te hebben werkt voor mij ook verbindend. “I practice what I preach.”

Wat ik doe


Monique van Heck, Strategisch Adviseur Duurzame Inzetbaarheid & Loopbaanprofessional
©Petra Geleijns

Vanuit mijn rol als Adviseur Duurzame Inzetbaarheid vind ik het belangrijk aansluiting te houden bij zowel de theorie als de praktijk. Naast het adviseren bij de bevordering van Duurzame Inzetbaarheid, en het ontwikkelen van programma’s, blijf ik ook actief in begeleiding, bemiddeling, coaching en training.

Ben je op zoek naar andere specifieke diensten ter bevordering van Duurzame Inzetbaarheid, kijk dan onder ‘Diensten Werkgever’ of ‘Diensten Werknemer’ of bel 06 – 515 33 660.

Of laat hier je gegevens achter, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact op.